Img 5294

Dazzle Events ondersteunt Fuse bij het bouwen van hun eerste museum

OPENING

Fuse opent zijn deuren voor een speciale tentoonstelling: Echoing Through Eternity

Na meer dan een jaar van sluiting opent Fuse zijn deuren op 9 april. Tijdens een pop-uptentoonstelling duikt de club in de geschiedenisboeken van het historisch pand waarin het gehuisvest is. 

Into the past, present and future of Belgium’s premier techno club

Fuse tovert zichzelf, in samenwerking met Dazzle Events, tijdelijk om tot een kunstencentrum en museum. De iconische nachtclub nam een diepe duik in zijn eigen archieven én die van de stad Brussel. Gedurende twee weken kan je er terecht om 27 jaar aan artwork en muziektrends te ontdekken in de vorm van collector’s items, flyers en affiches. Niet enkel de rijke geschiedenis van Fuse zelf wordt uitgelicht, ook die van de Blaesstraat 208, waar de club gehuisvest is, komt aan bod. Het gebouw nam de voorbije eeuw verschillende gedaanten aan. Van een voormalige cinema over een Spaanse discotheek tot eindelijk Fuse zelf.

Dit is niet enkel het ideale moment voor doorwinterde dansers en liefhebbers van het nachtleven om voor het eerst sinds lang naar Fuse terug te keren. Het is ook de ideale gelegenheid voor de vele bewoners van dit land die het gebouw hebben bezocht tijdens de voorbije honderd jaar om er een van de vele momenten die ze er beleefd hebben terug boven te halen. 

Dazzle Events ondersteunde Fuse met de logistieke kant van zaken. Gaande van het technisch grondplan tot het bestellen en plaatsen van alle panelen, het ontwerpen van de plannen voor ondiensten, noem maar op. Een fantastische samenwerking met een van Belgisch befaamdste clubs!

Een opwindende tentoonstelling

Niet enkel de oren worden verwend tijdens de tentoonstelling. Scan een van de vele QR-codes die je verspreid vindt over de verschillende zalen en leer over de vele verhalen en de muziek die verbonden is aan de vele projecten die Fuse gelanceerd heeft over de jaren heen. Dit is de ideale gelegenheid om Peter De Cuypere, één van de oprichters van Fuse, te horen praten over de eerste turbulente jaren van de club. Of luister naar Thierry Coppens, die vertelt over het lange huwelijk tussen de La Demence gay nights en Fuse. Het is maar een kleine greep uit de vele interessante verhalen die zich ontwikkeld hebben. 

Er wordt niet alleen in de geschiedenis van Fuse gedoken. Wat zou een nachtclub zijn zonder luide muziek? In een tijd waar clubben een vage herinnering is geworden, kan je je laten onderdompelen in de installatie ‘3 Minutes Of A Club Experience’. Hoor en voel voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw de bassen trillen in je borstkas. Luide muziek en stroboscopen, jawel, ze bestaan nog steeds! 

Binnenkort iets te vieren? Voor een origineel openingsfeest of jubileum zitten we graag eens met jou rond de tafel. Neem vrijblijvend contact op met thijs@dazzle-events.be.

Ontdek onze gerelateerde cases

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer