Case Dazzle Events Brandweercongres 8

In vuur en vlam voor Brandweercongres - Dazzle Events

Congres

In vuur en vlam voor nieuwe editie Brandweercongres

Campus Vesta in Ranst maakte zich dit jaar op voor een nieuwe editie van het Brandweercongres: Back2TheFuture. Het multidisciplinaire opleidingscentrum voor professionele veiligheidstrainingen ontving op twee dagen tijd zo’n duizend bezoekers en tal van sprekers. Dazzle Events begeleidde de werkgroep door structuur en expertise aan te reiken en logistieke ondersteuning te bieden.

Vrijwilligers en beroepsbrandweermannen uit alle hoeken van het land

Het Brandweercongres is een initiatief van de Brandweervereniging Vlaanderen, Netwerk Brandweer gesteund door het opleidingscentrum Campus Vesta. Twee dagen per jaar willen ze alle vrijwilligers en professionele brandweermannen en -vrouwen in de kijker zetten. Het evenement heeft internationale allures met bezoekers uit heel België en Nederland, en buitenlandse gastsprekers.

In de vaste gebouwen en oefencomplexen op de site vonden meer dan zeventig workshops en keynotes plaats, terwijl er buiten een heus cateringdorp werd ingericht en een tent van 1500m2 de beurs overdekte. Zowel voor de lunch als het diner konden de gasten hun innerlijke mens sterken met een walking dinner. Voorzitter van Brandweervereniging Vlaanderen Hans Clarysse blikt tevreden terug: “Dazzle Events stelde zich erg toegankelijk en laagdrempelig op. Geen moeilijke woorden, maar to the point. Het team vatte meteen de koe bij de horens en zorgde ervoor dat we gestructureerd tewerk gingen. Een mooie samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is!”

Interne werkgroep onder begeleiding van Dazzle Events

De organisatoren van het Brandweercongres stapten naar Dazzle Events met de vraag hen te begeleiden tijdens de voorbereiding van het event en op de dag zelf. Waar Dazzle Events vaak volledige concepten uitwerkt en van begin tot eind de touwtjes in handen heeft, nemen we met plezier ook een adviserende rol op waarbij we onze ervaring en kennis kunnen delen met een gepassioneerde interne werkgroep. “Als brandweerlui zijn we soms eigenzinnig en doen we graag zaken op onze eigen manier. Dazzle Events heeft ons een frisse kijk op onze interne organisatie en werkgroep geboden, wat zeker een grote meerwaarde was. Het team was bijzonder enthousiast en gemotiveerd, zeer fijn om mee samen te werken”, getuigt Filip Corselis, verantwoordelijke voor het Brandweercongres.

Dazzle Events verdiepte zich in eerste instantie in de huidige werking van de verschillende partijen. Op basis van onze eerste inzichten, reikten we een structuur aan voor de meetings, ondersteunden we de interne communicatie en gaven we advies over deadlines en planning. Dankzij onze ervaring met complexe logistieke processen konden we de organisatie van het Brandweercongres ook ondersteunen op logistiek vlak en bijspringen waar nodig. Kortom, het werd een intensieve samenwerking met de organisatoren!

Schakel een professional in voor de organisatie van jouw event

Wil je de organisatie van jouw evenement zelf in handen houden, maar heb je nood aan een ervaren, externe partner die jou ondersteunt waar nodig? Dan is Dazzle Events de uitgelezen partij. Vertrouw ons de taken toe die jou te complex lijken of die je liever niet zelf doet. Wij hoeven niet je hele evenement van A tot Z te organiseren, maar kunnen bijvoorbeeld het communicatietraject in goede banen leiden of het volledige project op regelmatige basis opvolgen en bijsturen.

Meer weten? Kom gerust langs om kennis te maken. Maak een afspraak via info@dazzle-events.be of bel ons nu op 09 395 09 10.

Ontdek onze gerelateerde cases