Img 2516

Een personeelsevent à la Menarini maakt trotse werknemers

PERSONEELSEVENT

Een personeelsevent à la Menarini maakt trotse werknemers

Denk je eraan een personeelsevent te organiseren voor de medewerkers van jouw bedrijf? Goed idee, het is de ideale manier om de teamgeest te versterken en de bedrijfstrots aan te wakkeren. Ontdek hier hoe Menarini het aanpakte, en laat ons weten wat jouw idee is.

Het Italiaanse eindejaarsevent van Menarini

“MENARINI”, de naam van dit farmabedrijf spreek je uit met enige vurigheid en bijbehorende handgebaren. Precies zoals het hoort in zijn thuisland Italië.

Die Italiaanse roots inspireren Menarini Benelux voor een personeelsevent in typische dolce vita-stijl. Maar dan liefst gewoon in België.

Eventplanners van dienst zijn Christa en Cindy, twee gedreven Menarini-dames die zichzelf uitdagen met deze missie:

176 personeelsleden het gevoel geven dat ze voor één dag in la bella Italia zijn beland.

Het event wordt een eindejaarsbeloning voor het harde werk van alle medewerkers. En zoals ieder goed personeelsfeest, creëert het ook een mooie gelegenheid om de verbondenheid binnen het bedrijf te versterken.

Dit is hoe Christa en Cindy het aanpakken.

Ieder zijn specialiteit

Kwaliteit en expertise zijn voor Menarini (vrij letterlijk) van levensbelang. Van medicatie ontwikkelen kent het bedrijf alles, maar een event organiseren valt niet binnen zijn specialiteiten. Daarom nemen Christa en Cindy de slimme beslissing om het zwaardere planwerk over te laten aan de event-specialist: Dazzle Events.

Goed gekozen (al zeggen we het zelf), want bij Dazzle Events zijn we verzot op thema-events. Het legendarische karakter van Italië in een onvergetelijk personeelsevent gieten… dat is helemaal iets voor ons!

Al gebeurt er natuurlijk niets zonder de instemming van Menarini. De beste events komen voort uit een nauwe samenwerking van begin tot einde.

Het idee komt tot leven

La dolce vita naar hier halen, hoe doe je dat? Samen met Christa en Cindy ontdekken we dat de magie van Italië grotendeels geconcentreerd zit in deze twee dingen:

  1. onweerstaanbaar Italiaans eten, en
  2. karaktervolle, klassieke architectuur.

Dus wat het Menarini-event nodig heeft, is een adembenemende locatie, in combinatie met een rijkelijke selectie Italiaanse lekkernijen.

De uitdagingen van de perfecte locatie

Over de locatie zijn we het snel eens: dat wordt het Godshuis in Sint-Laureins. Een prachtig authentiek gebouw dat rechtstreeks uit Firenze lijkt te komen. Al komt het niet zonder uitdagingen. Is dit magnifieke gebouw misschien te mooi om waar te zijn?

Uitdaging 1: te ver rijden?

‘Ver’ is relatief, want niet veel mensen rijden op een uurtje van Brussel naar Italië. Toch is het Godshuis voor sommige personeelsleden wel een eind reizen. Dan maar feesten zonder de mensen die wat verder wonen? Geen denken aan! Er moet een oplossing komen.

Die oplossing voorzien we in twee mooie opties:

  1. Mensen kunnen gebruik maken van de shuttlebus tussen het bedrijf en de eventlocatie, of…
  2. De échte genieters kunnen hun Italiaanse experience nog wat uitbreiden, en blijven overnachten op de locatie zelf. Uiteraard aan een mooie prijs.

Uitdaging 2: reorganisatie-stress

De locatie moet de ster van de dag worden, maar even lijkt die droom op het spel te staan. Het Godshuis zit op dat moment midden in een reorganisatie(!). Bij Dazzle Events weten we: daar komen extra kopzorgen van. Dan toch maar een andere locatie?

Tuurlijk niet. Het Godshuis is dé locatie waar Menarini verliefd op is geworden, dus die gaat nergens heen. Als professionele probleemoplossers weten we de meeste moeilijkheden op te vangen, zonder de klant ermee lastig te vallen.

Wij vormen de buffer tussen onze klanten en stresserende situaties, zodat zij er niets van moeten merken.

Zelf iets regelen?

Christa en Cindy boeken zelf de coverband voor het Menarini-event, maar laten de rest van de organisatie aan ons over. En dat werkt!

Wij geloven dat de ideale samenwerking een ‘partnerschap’ is. Met ideeën van de klant, ideeën van ons, en een groot wederzijds vertrouwen. We nemen uit handen wat we kunnen, maar wie zelf iets wil regelen, is daar helemaal vrij in.

Het resultaat van het Menarini-personeelsevent

Dankzij het event, konden de medewerkers van Menarini niet trotser zijn op het bedrijf waar ze deel van uitmaakten. Ze genoten de hele dag lang van het Italiaanse eten, de prachtige omgeving, de muziek, en elkaars gezelschap. De teamgeest is versterkt, en de werknemers voelen zich geapprecieerd. Missie geslaagd!

Binnenkort iets te vieren? Voor een origineel openingsfeest of jubileum zitten we graag eens met jou rond de tafel. Neem vrijblijvend contact op met thijs@dazzle-events.be.

Ontdek onze gerelateerde cases