Img 5296

Dazzle Events steunt Fuse bij de bouw van hun eerste museum

OPENING

Fuse heropent voor een speciale tentoonstelling: Echoing Through Eternity

Na een jaar van sluiting heropent Fuse op 9 april zijn deuren voor een uitzonderlijke pop-up tentoonstelling die de geschiedenis van deze mythische Brusselse uitgaansgelegenheid vertelt.

In het verleden, het heden en de toekomst van de belangrijkste technoclub van België

Fuse transformeert zichzelf in een tijdelijke kunsttentoonstellingslocatie en museum. We duiken diep in de rijke geschiedenis van de club en zijn locatie. We tonen een rijk archief met 27 jaar kunst en muziektrends in de vorm van vele verzamelobjecten, flyers en posters. Niet alleen de geschiedenis van Fuse zelf wordt belicht, maar ook die van Blaes 208, een gebouw dat in zijn lange geschiedenis vele doelen heeft gediend. Van een voormalige bioscoop tot een Spaanse discotheek en vervolgens de iconische technoclub Fuse.

Dit is niet alleen het ideale moment voor vele clubbers en uitgaansliefhebbers om terug te keren naar Fuse, maar ook voor de vele Brusselaars die het gebouw in de loop der jaren hebben bezocht om de vele momenten die ze in het hart van de Marollen hebben beleefd opnieuw te ervaren en te herbeleven.

Dazzle Events ondersteunde Fuse met de logistieke kant van de zaak. Van de technische plattegrond tot het bestellen en plaatsen van alle panelen, het ontwerpen van de plannen voor de diensten, noem maar op. Een fantastische samenwerking met een van de bekendste clubs van België!

Een opwindende tentoonstelling

Deze tentoonstelling is niet alleen een lust voor het oog. Scan een van de vele QR-codes in de zaal en maak kennis met de verhalen en de muziek van de vele projecten die Fuse in de loop der jaren heeft gelanceerd. Dit is de kans om een van de oprichters van Fuse, Peter De Cuypere, te horen praten over de eerste turbulente jaren van de club of om Thierry Coppens te horen praten over het duurzame huwelijk tussen La Demence en Fuse. Het is maar een greep uit de vele interessante verhalen die zich door de jaren heen bij de iconische club hebben ontwikkeld.

Naast een duik in de geschiedenis van Fuse kun je ook kunstinstallaties en -momenten meemaken. Ga naar de Motion Room en geniet van de installatie “3 minuten clubervaring”. In een tijd waarin clubbing een verre en abstracte herinnering is geworden, kun je de ervaring voor het eerst in meer dan een jaar herbeleven. Harde muziek en flitsende lichten. Ja, ze bestaan nog steeds!

Heeft u binnenkort iets te vieren? Laten we elkaar ontmoeten om te bespreken hoe we van uw openingsevenement of jubileum een origineel en gedenkwaardig feest kunnen maken. Neem gerust contact op met thijs@dazzle-events.be.

Ontdek onze gerelateerde zaken

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer