ION viert 10-jarig bestaan met verrassing van formaat

  10 JAAR ION

  The InfusION club: de drooglegging van de jaren 20 revived

  Een houten membership card, een rolletje gepersonaliseerde dollarbiljetten en een zakje popcorn met een weblink erop: deze mysterieuze bruine enveloppe kondigde voor de werknemers van ION de start aan van hun 10-jarig jubileum.

  Op de website kregen ze wel wat verborgen hints, maar veel wijzer werden de meesten er niet van. Één werknemer raadde de locatie van het event aan de hand van de tips, maar hij beriep zich op zijn zwijgrecht: wat hen te wachten stond, was top secret. Wel konden ze zich al registreren voor het event van het jaar. Ondertussen kwam er ook een ruiltocht op gang, om toch maar een dollarbiljet van zichzelf te pakken te krijgen. Zo leefde het evenement in de wandelgangen van ION, nog voor het begonnen was.

  “It’s a great advantage not to drink among hard-drinking people." - Jordan Baker

  Corona vormde de inspiratie voor het thema van ION’s event: de drooglegging, maar dan die van de jaren 20. De underground scene uit the Great Gatsby, zeg maar.

  Het jubileumevent zelf begon op vrijdagmiddagmiddag. De werknemers vertrokken op kantoor voor een heuse oldtimerrally. Via een road map konden ze de weg vinden naar de nieuwe locatie, die ze tot dan toe niet kenden. Ondertussen kwamen ook hun partners aan op de locatie, klaar voor een nachtje glamping op de festivalweide van Dranouter. Zij hadden even ervoor de locatie doorgekregen, via een aftelklok op de eventwebsite.

  Zoals het in de underground scene hoort, was de feestweide goed verborgen: de toegang was alleen mogelijk via een maïsdoolhof, op vertoon van een membership card. Om niet te lang dorst te hoeven leiden, konden de feestvierders hun welkomstdrink al in een ginbar in dat doolhof krijgen.

  Op de feestweide zelf stond een groot podium, met daarop nog grotere namen. Onder andere Regi gaf het beste van zichzelf. Maar ook enkele collega’s hadden een act voorbereid, altijd goed voor de sfeer.

  Ook de innerlijke mens werd verwend: verspreid over de feestweide stonden een viertal bourgondische foodtrucks met de verfijnde versie van festival food. Aanwezigen konden hiervoor betalen met… hun gepersonaliseerde ION-geld.

  Na een afterparty in een gure, verborgen feesttent vonden de deelnemers hun nachtrust in hun glampingtent. Het jubileumevent eindigde met een gezellig ontbijt, waarna een feestbus de werknemers terug naar de ION headquarters bracht.

  Van een lege wei naar een underground scene

  Voor de organisatie van dit evenement startten we met een lege wei. We bouwden een complete glamping, een maïsdoolhof, een ginbar, een festivalweide met podium en een gure backroom voor de afterparty. Tot in de details werkten we het thema uit: de uitnodiging, het geld, het decor,… ook de website was volledig in de huisstijl van het evenement, en zelfs de taco-lunch ’s middags was er niet zomaar: de taco’s hintten naar het maïsveld. De cirkel was rond, voor een totaalbeleving waar de werknemers van ION nog lang over zullen napraten.

  2n0a9814
  2n0a9696

  Binnenkort iets te vieren? Voor een origineel openingsfeest of jubileum zitten we graag eens met jou rond de tafel. Neem vrijblijvend contact op met thijs@dazzle-events.be.

  Ontdek onze gerelateerde cases

  Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
  Lees meer