50 jaar Groene Kring

De eerste knalfuif voor jonge boeren sinds corona!

Groene Kring, de vereniging van jonge boeren, vierde in 2021 haar 50-jarig bestaan. Om dit te vieren hadden ze grootse plannen: de eerste grote boerenfuif organiseren na corona. Het werd een megafuif voor 1500 aanwezigen, met ticketverkoop, voorafgegaan door een leuke receptie voor prominenten uit het landbouwmilieu.

Binnen het boerenmilieu vonden we snel de perfecte locatie voor dit feest: een lege weide in Sint-Niklaas, zo’n 270 are groot.

De zomer van 2021 was verre van droog, dus regelden we een enorme partytent voor de feestvierders. Het podium bouwden we op uit ibc-containers, witte watervaten met een stalen kooi errond. Met wat lichteffecten op deze watervaten creëren we een magische backdrop voor de artiesten. Zo konden we de sfeer van de populaire KLJ-fuiven nabootsen, maar dan net iets grootser.

Jubileumfeest De Groene Kring

DJ’s uit het milieu

Want dat is wat de Groene Kring graag wou: een echte boerenfuif, met boerenfuifsfeer, maar dan wel groter. Dus kozen we ook voor dj’s uit het milieu. Zij weten het publiek als geen ander aan het dansen te krijgen.

Met feestbussen kwamen de jonge boeren van overal in Vlaanderen naar de festivalweide in Sint-Niklaas. We hadden een kiss & ride zone voorzien waarop de buschauffeurs hun feestvierders veilig konden afzetten. Iets verderop hadden we een wachtparking ingericht voor de lege bussen. De circulatie verliep vlot en iedereen kon snel beginnen feesten.

“Voor ons 50-jarig bestaan waren we ambitieus. We zijn een organisatie met veel leden, maar we hebben niet de organisatiecapaciteit om zo’n groot event volledig zelf te organiseren. Daarom hebben we beroep gedaan op Dazzle Events. En met succes, want onze jubileumfuif krijgt ondertussen zelfs een legendarisch tintje. “Als je er niet bij was, dan zal je nu toch wel vloeken,” zeggen de mensen tegen elkaar.”

– Bram Van Hecke, nationaal voorzitter van Groene Kring

Safe for COVID-19

Wat met corona? De vraag hing als een donderwolk boven de organisatie van deze jubileumfuif, maar daar lieten we ons niet door ontmoedigen. We kozen voor een COVID-safe festival, ook al was dat op dat moment nog niet verplicht. Aan de ingang scanden we het CST van alle aanwezigen. We hadden iedereen vooraf op de hoogte gebracht van deze maatregelen en het scannen verliep dan ook vlot. Het virus hinderde de feestvreugde niet. Je wordt dan ook maar één keer 50 jaar.

Jubileum Feest De Groene Kring Covid Safe Corona Proof

Binnenkort iets te vieren? Voor een origineel feestidee zitten we graag eens met jou rond de tafel. Neem vrijblijvend contact op met thijs@dazzle-events.be.

Ontdek onze gerelateerde cases

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer