Personeel ION in middeleeuwse "Quest for gold"

  ION - Summerevent

  Projectontwikkelaar ION houdt elke zomer een groot personeelsevent. Na het succesvolle festival van vorig jaar werden wij opnieuw gevraagd om het Summer Event in goede banen te leiden. We kennen ondertussen de wensen van onze klant door en door, zodat de briefing kort maar krachtig was: enkele kernwoorden en we schoten in actie.

  Dji 0104

  ‘ION Quest’: het HR-thema verweven in het dagverloop

  We vinden het belangrijk dat elk evenement van een bedrijf het DNA van dit bedrijf uitademt. Toen we hoorden over het HR-thema, ‘We are gold’, besloten we dan ook om dit thema te integreren in de personeelsdag.

  Het werd een middeleeuwse dag, waarin teams tijdens verschillende vrijblijvende activiteiten moesten samenwerken om goud te verzamelen. Goud dat hen ’s avonds met hun partners toegang verschafte tot het middeleeuwse kasteel waar de afterparty doorging.

  ‘ION Quest’ ademde de middeleeuwse sfeer van begin tot eind:

  • Als lunch was er een varken aan het spit voorzien.
  • Alle activiteiten hadden een middeleeuws tintje: schermen, bijlwerpen, kruisboogschieten,…
  • Dat IONisten onverschrokken ridders (m/v/x) zijn, bewees de deathride, die geen seconde onbenut bleef.

  Bovenop het kasteel van Groot-Bijgaarden, het decor van deze dag, was een grote vlag geplant.

  “Het is als marketing manager heel welkom om zo’n goede partner te hebben. Een dergelijk evenement organiseren, daar kruipt niet alleen veel tijd in op voorhand, maar ook op de dag zelf is er heel wat personeel aan het werk dat aangestuurd moet worden. Als je dan een partner als Dazzle Events hebt, waar je volledig op kan vertrouwen, dan maakt dat een enorm verschil. Zij zorgen ervoor dat ik er de dag zelf ook van kan genieten.”

  – Daan Ver Eecke, marketing manager bij ION

  “Alles was tot in de puntjes uitgewerkt. Dat hoor je ook aan de positieve reactie van ons personeel en hun partners. Daarom ook dat wij kiezen voor een blijvende samenwerking met Dazzle Events. Zij zijn echt zeer punctueel en staan garant voor professionele eventbegeleiding.”

  – Daan Ver Eecke, marketing manager bij ION

  De kweeste voor een nieuw plan: flexibiliteit boven

  In volle voorbereiding ontvingen we een bericht dat alle plannen dwarsboomde: één van de CEO’s had een belangrijk examen, dat onmogelijk te combineren viel met het personeelsevent.

  Alle hens aan dek: we zochten een nieuwe datum en daarmee samenhangend ook een nieuwe locatie. Plots hadden we maar twee weken de tijd meer om het evenement op poten te zetten. Een pittige, maar leuke uitdaging. De 250 deelnemers hebben er alvast niets van gemerkt, en daar doen we het voor!

  2n0a3029
  2n0a2676

  Ontdek andere interessante cases

  Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
  Lees meer