Mijnenslag Mesen

CELEBRATION EVENT - MEMORIAL

Voor de herdenking van de Slag van Mesen (100 jaar geleden) nam de Ierse overheid vol vertrouwen voor een tweede keer Dazzle Events onder de arm. Het evenement, dat plaatsvond op vier verschillende locaties in de Westhoek, kon op veel nationale en internationale belangstelling rekenen.

Zo’n 800 (ex-)militairen en hun familie en journalisten kwamen samen om deze veldslag te herdenken in helaas stormachtige weersomstandigheden. Het spreekt voor zich dat naast de logistieke uitdagingen, ook veiligheid één van de prioriteiten was. Het evenement mocht namelijk hoog bezoek verwelkomen, onder wie prins William, prinses Astrid en Enda Kenny, de eerste minister van Ierland. Samen met de betrokken veiligheidsinstanties leidde Dazzle Events alles in goede banen.

De politie en security kamde de verschillende sites zorgvuldig uit, screende de bussen en controleerde de gasten met een metaaldetector voordat ze in de bussen stapten. 34 veiligheidsagenten en de talrijke (militaire) politieagenten hielden tijdens het evenement een oogje in het zeil. Dazzle Events kon voor dit grootse en complexe event putten uit een jarenlange ervaring op het vlak van veiligheid en logistiek. Dankzij die ervaring in combinatie met de juiste partners kon Dazzle Events heel last minute schakelen en van dit evenement een onvergetelijk en sereen gebeuren maken.

 

bron video: nieuws.vtm.be

‘The Challenge’

Royals op de herdenking: 34 veilligheidsagenten, de lokale, federale en militaire politie, alsook de staatsveiligheid van Ierland, België en het Verenigd Koninkrijk in goede banen te laten lopen en op elkaar af te stemmen.

Enorme storm daags voor het event zorgde dat de opbouw tot 4u ’s ochtends diende uitgesteld te worden.

Feiten

840 gasten uit meer dan 10 verschillende landen.
Security check in Ieper, bezoek aan Mesen, Wytschate en de Kemmelberg.
Irish Army Band
Een uitgebreide lunchbag met wraps, fruit, koeken en water.

Ontdek onze gerelateerde cases

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer