Buurtbewoners en prominenten betrokken bij eerste steenlegging Panquin site in Tervuren

ION - Panquin

Projectontwikkelaars krijgen te maken met heel wat verschillende partners. Bij de eerste steenlegging op de Panquin site wilde ION niet alleen de rechtstreekse partners betrekken, maar ook de buurtbewoners een blik gunnen op het project dat de komende tijd in hun dagelijkse leven zou binnensluipen.

Als vaste eventpartner van ION zetten wij onze creativiteit en expertise in om van dit evenement een topper te maken.

Panquin Tervuren

De eerste steen van een duurzaam bouwproject

Challenge nummer 1: in de voormiddag zouden pers, stakeholders, aannemers, architecten en ministers uitgenodigd worden voor de eerste steenlegging. Voor het bouwproject op de Panquin site maakt ION gebruik van duurzame warmte, die ontgonnen wordt uit de grond. Dat wilde de klant op een creatieve manier naar voren laten komen tijdens dit evenement.

Met behulp van water en een rookmachine maakten we een kunstwerk in de vorm van een geiser – ook geisers halen namelijk warmte uit de grond. Het kunstwerk, dat de duurzaamheid van het bouwproject illustreerde, werd de eye catcher van het persmoment.

Na een lunch, aangeboden door een aangrenzende brasserie, keerden de stakeholders tevreden huiswaarts. Met een goodiebag gevuld met producten van de buurtmarkt die ’s namiddags op de site zou plaatsvinden.

“Het evenement in Tervuren was een echt succes. Iedereen had er een geweldige tijd, zowel wij van ION als de genodigden.”

– Camille Hourdain, Event Manager bij ION

“Bij de organisatie van het evenement zorgt Dazzle werkelijk voor alles: het concept, de zoektocht naar de juiste dienstverleners, de offertes, de organisatie, de installatie en de afbraak,… Op de dag zelf schrikken de mensen van Dazzle er niet voor terug om last-minute uitdagingen aan te gaan en komen ze met de juiste oplossingen voor de problemen die zich voordoen.”

– Camille Hourdain, Event Manager bij ION

Bouwwerf maakt ruimte voor gezellige buurtmarkt

In de namiddag konden lokale handelaars de site nog een laatste keer inpalmen vooraleer de bouwwerken écht van start zouden gaan: we organiseerden er een buurtmarkt met 15 standhouders. Hiervoor konden we o.a. samenwerken met handelaars uit Tervuren en van de korte keten-organisatie Buurderij, die een locatie heeft om de hoek bij Panquin. Een leuk bandje zorgde voor de muzikale omkadering.

Met de buurtmarkt wilde ION de omwonenden, die nog een hele tijd tussen de werkzaamheden gaan zitten, op voorhand bedanken voor hun geduld. Tijdens deze geslaagde namiddag konden de ruim 400 bezoekers van de buurtmarkt, voornamelijk buurtbewoners en kopers van de appartementen van het project, natuurlijk ook de site zelf, met het geiserkunstwerk, bezichtigen.

Panquin Tervuren

Ontdek andere interessante cases

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer