Iedereen superheld bij SomatiFIE!

SomatiFIE - Personeelsevent

SomatiFIE vroeg ons om hun eerste personeelsfeest na corona te organiseren. Het was onze eerste samenwerking met het brandveiligheidsbedrijf, dus begonnen we aan deze opdracht door het bedrijf beter te leren kennen: wat is hun dna, wat is er specifiek aan deze klant?

Uiteindelijk kozen we ervoor om het jaarthema van HR te verwerken in het personeelsfeest: ‘onze medewerkers zijn de helden van het bedrijf’. Bij nieuwe medewerkers was het jaarthema al gekend, maar de anciens hadden nog niet echt van het thema gehoord. Op die manier sloegen we twee vliegen in één klap: we hadden een aantrekkelijk thema voor de festiviteiten, én we hielpen mee om het thema in de bedrijfscultuur te integreren.

Superhelden in een urban setting

De typische comic book stijl waarin superhelden vaak afgebeeld worden, bepaalde mee de omkadering voor het feest: we kozen voor een urban thematiek, die terugkwam in de locatie, het decor, de activiteiten en de maaltijd:

  • Het personeelsfeest vond plaats in de Bonnetterie in Aalst, een industriële site die deze urban stijl uitstraalt. Ook het meubilair van het personeelsfeest was industrieel getint.
  • Tijdens het walking dinner konden de gasten kiezen uit verschillende soorten street food: zo was er een hotdogkraam, een tacotruck, er was pulled pork, …
  • De zaal was versierd met afbeeldingen van superhelden in comic book stijl en er stonden ook miniatuur superhelden op elke tafel. Ook graffiti ontbrak niet in het decor, maar daarover hieronder meer.
  • In de loop van de dag werd het feest opgeleukt met enkele break dance acts. Wie wilde, kon ook deelnemen aan een graffitiworkshop, gegeven door een collega.

Graffitikunst op brandblusapparaten

Een brandblusapparatenbedrijf dat een personeelsfeest geeft in urban stijl, dat bleek een uitstekende invalshoek voor een verrassend nieuwe kunstvorm: enkele tentoongestelde brandblusapparaten, bespoten met graffiti, maakten de feestlocatie helemaal af. Met dank aan één van de collega’s van SomatiFIE, graffitikunstenaar na de uren. Hij kreeg voor de gelegenheid enkele oude brandblustoestellen ter beschikking, die hij in aanloop naar het evenement decoratief bespoot.

Eigen talent, eigen materiaal, eigen (jaar)thema: dat is hoe we bij Dazzle het dna proberen te integreren in onze evenementen.

Ontdek andere interessante cases

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer